Alla inlägg under oktober 2009

Av Jaxgård - 16 oktober 2009 10:51

Idag så är det en stor dag hos oss....vi har väntat på att få fira vår Gilda" nu i månader och vi ska göra hennes dag "speciell" för henne, som har gett oss och vår kennel så mycket glädje genom åren så det går bara inte att beskriva det i ord....

Frisk och kry utan några som helst krämpor just nu så lever hon livet som glad pensionär här hemma..denna så prydliga "Lady" får göra precis som hon vill resten av livet hos oss för det har hela familjen talat om för henne..vill hon ligga på sofflocket och slappa är det OK och det är väl hennes främsta hobby just nu om det inte kallar till husses "oststund"varje eftermiddag  förstås för då blir det fart på allihopa som heter duga (katten tigger mest)


I allafall så har just Gilda haft otroligt stor betydelse för vår lilla lilla familjekennel för vi har ju bara köpt in två stycken STAMTIKAR någonsin från två olika linjer och det var från kennel Applejack´s...först kom Gildas mamma "Lucy" och senare även den vinstrikaste hunden vi haft "Caddy"..är evigt tacksam för att vi fick förtroendet att köpa dessa två så underbara tikar med det bästa av temperament man kan önska vilket medärvts så bra för avkommorna.

Nedan så skriver Gilda lite FAKTA om sig själv


NAMN : kallas för "Gilda"  till vardags men i stamtavlan heter jag Country Look´s Flame Of Manhattan (det är matte som tyckte jag skulle ha det i hennes ögon vackra namnet )

PAPPA: Champion Cambremer Wellington (är faktiskt född i hans allra första kull följt av många fler senare)

MAMMA: "Lucy" Applejack´s Ticket To The Blue

BARN:  Har fött 4 kullar genom åren och har 21 barn ..det ni

BARNBARN: Hos mig bor mina barnbarn "Elias" vars mamma är min dotter Della samt "Jade" som är min dotter "Happys" 5 månaders baby från i somras (hon är faktiskt en ganska lugn och sansad liten tjej nu)

YRKE: Champion så klart (vid nästan 10 års ålder blev jag det och har även titeln SVENSK VINNARE "2000"

STATUS: Är HÖGSTA HÖNSET i hönsgårn (kenneln menade jag förstås)höll jag på att säga..jag BESTÄMMER ALLT det är lugnast så--ärvde denna titel av min mamma när hon gick bort..och INGEN har ifrågasatt min auktoritet.ha haa..behöver inte göra något väsen av det alls utan matte säger att det är så lungt och skönt alltid härhemma för Gilda är ju bossen.

KURIOSA: Matte höll på att mista mig vid 3 månaders ålder..

När jag var liten baby så hade jag Caddy som min stora idol och flängde i hälarna på henne dygnet runt..och så en kväll så skulle vi ut och kissa och gick väl lite för långt upp i backen så några lodjur kom emellan vårt hus och dem och Caddy vågade inte gå hem med mig utan vi började gå mot vårt andra hus som vi hade då 5 kilometer bort..stor KALABALIK hemma..matte och husse och kompisar till dem letade HELA NATTEN efter oss såg spår  att lodjuren gått efter oss då det kommit lite snö...matte var helt förtvivlad och halvt hysterisk..hon var helt övertygad att hon nu mist oss som betydde allt för henne..hon åkte som en skottspole mellan husen men inga hundar...nästan vid lunchdags nästa dag då hon gett upp hoppet om att få hem oss levande så fann hon då äntligen oss på trappan i  vårt andra hus, min omtänksamma och så moderliga Caddy hade inte lämnat mig en sekund på hela natten och vi gömde oss på ett ställe på natten och på morgonen  när vi kom till vårt andra hus såg hon till att hålla mig varm.....hon klämde in mig längst in vid dörren och värmde mig så jag inte skulle bli kall..så fann matte oss när hon kom skrikande som en galning av glädje över att finna oss vid liv..en av mattes lyckligaste ögonblick säger hon..annars hade kenneln varit utplånad enligt henne ,,,hon skulle ALDRIG kommit över det....så kan det gå...

MERITER: 3 CERT CACIB BIR, har 32 CK (championkvalitet) på utställningar..har haft en ny karriär som VETERANTIK och varit BÄSTA VETERANTIK 10 gånger och BIR de allra flesta gångerna samt även BIS-placerad flera gånger..har deltagit i 60st utställningar fram tills nu i Mars då jag var BIR veteran för sista gången.Älskar att SHOWA till det.

FRAMTIDSUTSIKT:  Ska leva resten av livet som glad pensionär här på landet och tar dan som den kommer..försökte uppfostra mitt barnbarn "Jade" i början men behöver inte det ens längre för hon är en sån lugn och harmonisk lite fröken...hon flamsar väl runt med Elias hela tiden och drar han i svansen och har sig men vi är en lycklig liten trio som trivs ypperligt med varandra.


Ja....ikväll blir det fest men först ska husse bjuda ut matte och lillhusse på mat i stan på deras favorit restaurang men sen ska vi tända en massa ljus och fira med TÅRTA..så det så..

Ha en trevlig helg allesammans..här regnar det för fullt men vad gör det en sån här dag...


GRATTIS kramar till ALLA Gildas syskon också..ha en underbar dag

              



Av Jaxgård - 13 oktober 2009 11:45


Har ju jobbat hela helgen och i Söndags kom Katarina som har en valp från mig (och även Hjalmar)från sista kullen förbi på jobbet och visade upp Elias samt Macys son "Hugo" som nu är 4 månader och jag föll som en fura...VILKEN VACKER VALP...ett underbart vackert huvud med den vänligaste coolaste blicken och benstomme som inte går av för hackor...Katarina om du läser detta inlägg vill bara säga att jag blev helt STÄLLD...kunde inte ens drömma om att han skulle vara så underbar..hoppas nu att han fortsätter att utvecklas så här jämt och fint..synd att kameran ej var med men all lycka med valpen önskar jag dig..


Annars så är det älgjakt just nu här efter vår väg och i morse när vi körde Victor till bussen jag o vovvarna så stog det minst femton bilar efter vägen..hu dåå..måste hålla hundarna i dubbla koppel idag...

Allt är annars väl med blivande mamman Allis och det kommer bilder på henne i helgen...först ska vi ha ett SUPERKALAS på Fredag med Gilda som fyller 12 år..det kommer ett eget inlägg som BARA handlar om denna fantastiska tik inom kort.

Nä nu måste jag förbereda mig för jobbet igen..kom hem  sent igår då vi var några från jobbet som var på Rommetravet

där vi hade en speciell inbördes tävling för alla ATG försäljare för Borlänge regionen.vi höres

PS! Bilden med den ensamma   3 mån. valpen på är också en av Elias samt Macys pojkar men den föreställer "Joy" som bor hos sin mamma Happy det var också en högst framåt och så fin ung pojke så man smälter.

    Elias son       

Av Jaxgård - 9 oktober 2009 11:32

Har börjat jobba igen efter min långledighet och ska nu köra på i en vecka igen i ett svep men det gör inget tycker det är bättre att vara ledig flera dagar i sträck sen istället..

I Onsdags var det då dags för slutstädningen här hemma och är så nöjd med resultatet..två av Per Olofs barnbarn fyllde år och han o Victor fick åka själva hem till hans dotter Annica och graulera dem för jag hade fullt upp här. Får gratulera dem senare och tacksammare barn finns bara inte de blir så himla glada över allt de får. (GRATTIS )             


Elias behöver ju mera motion än de andra så vi har tagit fyrhjulingen nu i flera dagar och kört upp i bergen där vi vandrar omkring..han blir nog sur om jag säger det här men hade ju inte så mycket tid att motionera honom i somras för alla valparna så han blev nog lite "lönnfet" ha haa  yeaaah. (och det är nog inte bara han..matte behöver nog motionera lite också vi lider nog av samma dilemma...nu var jag väl rolig..)

Ja, i helgen händer det väl inte så mycket för jobbar både Fredag o Lördag kväll  (högsta vinsten) så i helgen är det husse och Victor som pysslar om vovvarna..

Blivande mamman "Allis" växer men mår bara bra så vi väntar med spänning på valparnas ankomst senare denna månad..mera nyheter kommer inom kort på henne igen.


Sätter in lite gamla samt nya bilder igen..bilden på det blåa lilla huset med Elias är vårt nya valp/gästhus som nu är helt färdig även utvändigt...

Solen skiner denna dag och ha en underbar helg igen ni som är lediga...

vi höres

Av Jaxgård - 7 oktober 2009 09:17

Så försvann då hela helgen i ett nafs..har varit fullt sysselsatt nu när jag är långledig med att måla om här hemma...har målat i hela tre dagar på hela övervåningen med både väggar och tak och hela hallen nere och köket så känner mig fullständigt nöjd med mig själv,,nya data rummet blev ju helt perfekt och igår så tog jag ledigt och åkte ner till stan och efter tandläkarbesök så var jag hem och hälsade på en kompis och fikade först sedan var det "shopping" som gälde..har köpt nya mattor sängöverkast, kuddar med mera med mera så nu finns inte ett dammkorn att finna i övervåningen iallafall...

Senare på dan var jag på ett "hemligt" besök igen..kanske jag berättar om det senare..

Vädret var ju uselt i helgen och det spöregnade i Söndags och blåste som bara den så jag har inte hunnit göra vårt blodspår ännu..men idag skiner solen så på eftermiddan så ska Elias och Jade med mig ut...


Elias och jag brukar ta vår fyrhjuling och åka ut på lite äventyr i skogarna, han tycker det är så kul att få vara ensam med matte ibland och vi vandrar runt lite och ska sanningen fram så hoppar han faktiskt fortfarande i sjön och tar sig ett dopp om jag inte hinner hindra honom för han har stor stor passion för vatten min underbara pojke,,kan inte förklara det riktigt men i mina ögon har han "allt"..på kvällarna kommer han lungt fram till mig när jag satt mig i soffan och älskar när jag smeker honom över kinden och talar om för honom hur fin han är och vilken tur att jag fick just honom...och Malin om du läser det här...det var väl tur att jag skulle behålla en tik i stället för en hane nu senast för annars hade "Milton" stannat här hos oss..du vet...hela familjen var överförtjusta i honom och jag är "ytterst"  svag för honom ännu men skämtåtsido önskar honom bara det allra bästa och det vet jag ju att du och din familj kan ge nonom..yeaaah...

Tänkte passa på att meddela att sista anmälningsdatum till uställningen i Grängesberg nästa månad går ut om bara några dagar ifall det är fler som vill vara med..

Nä, nu måste jag ut i det vackra vädret igen med..snart snart så fyller vår "Gilda" 12 år och det ska firas...damen i fråga är HUR PIGG SOM HELST och några gråa hårstrån finns inte på denna "LADY" ska ni veta...

Sätter in lite diverse bilder igen

ha en härlig Onsdag                 



Av Jaxgård - 2 oktober 2009 12:23

Hej igen ....är nu äntligen långledig igen i hela sex underbara dagar och solen skiner så skönt fast det var frost i morse när man var ut med vovvarna...det börjar bli höst..huu då men jag klagar inte, tycker det är underbart skönt att gå på höstpromenader med hundarna när solen skiner och vi passar på att plocka lite svamp också mellan varven för det har vi gått om här.

Hade först tänkt att åka och hälsa på Karin och Jessica med lilla Gaija (från sista kullen) i Falköping men har så mycket jag måste göra hemma här så det får bli lite senare...håller på att göra om sonens gamla rum till datarum för han har ju eget hus nu på gården så den står tom..ska väl måla lite och fixa till så det blir mysigt...

I morgon kör vi med lite viltspår igen och nu ska vår "Jade" också få pröva på så vi får se hur det går...hon är fortfarande en helt undrbar tjej som hela familjen bara älskar...så behaglig o lättsam och har fortfarande inte hört henne SKÄLLA en enda gång..vi går här och undrar om hon kan det överhuvudtaget...puss på dig lilla "Mini" som Victor kallar henne ..han kommer fortfarande BÄRANDE på lilla Mini nerför backen om Elias har fått labradorrycket när de är på promenader för han är sååå rädd om henne men snart är hon nog för tung...


Annars är allt bara väl med blivande mamma "Allis" allt går som det ska och hon blir tjockare för varje dag..lite trött bara men annars allt väl..nu är det ca 3 veckor kvar tills hon ska valpa....valphagen är på plats i matrummet och nu så ligger Gilda och Elias där på kvällarna, tycker väl att den är mysig men snart tar Allis över den...

Nu ska jag och min man ut och göra något som jag tror att få gör nuförtiden men tänk på att vi bor på landet...vi ska nämligen ner till vår brygga och tvätta mattor..det ni..så är livet här och hundarna brukar bli smått tokiga och far runt som tokar de tycker nämligen att det är "skitkul" när vi plaskar runt med vattenhinkarna..Mini kommer säkert att ramla i vattnet men vad gör det hon tycker väl att det är spännande bara.

Sen efter att vovvarna fått mat ska vi till hagen och se om Marie o "Macy" har kommit så Elias får träffa sin fjälla igen....

Sätter in lite "diverse" bilder ..både nya samt gamla.

Fick ett fantastiskt vacker CD med underbar musik till från Jades kullsyster "Siri" med familjen Thomsgård..

Den var så underbart fin med musiken och alla bilderna som bara byttes av från att hon lämnade kenneln till dags dato så mina tårar rann nerför kinderna...vilken KÄRLEK jag kände att det fanns mellan Siri och husse o matte..de har aldrig haft hund förut men lilla "Siri" passade dem perfekt och är en högt älskad familjemedlem                    ..tusen tack..

försökte sätta in den på bloggen men det funkade ej,,,ska sända den till Patrik som uppdaterar min hemsida så får vi se om vi kan få in den där.

Nu allesammans

ha en underbar helg..

kram till alla våra valpköpare  både nya samt gamla ha en underbar helg med era älsklingar!!!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards