Direktlänk till inlägg 15 januari 2011

"In memorian" GILDA Country Look´s Flame Of Manhattan

Av Jaxgård - 15 januari 2011 10:46

     

Gilda är "dogmodel" här på vårt kennelloggo ...bara 6 veckor gammal här...ursööt

IN MEMORIAN      GILDA    born 16/10-97 - 21/12-2010


Så har denna svåra stund kommit då man har varit tvungen att säga FARVÄL till sin bästa kompis man har haft i över 13år.....(tårar trillar av sorg)

---Jag tror ingen kan begripa vad denna underbara tik betytt för mig..vår kennel...för hela vår familj....

Är sååå stolt över att ha fött upp denna så helt underbara tjej som BARA gav oss glädje under alla dessa år och som aldrig var sjuk utan den friskaste och starkaste tjej som tänkas kan...den 21 December gick hon till sista vilan på Djursjukhuset..svårt steg att ta men när Gilda ramlade ihop vid mina fötter så insåg man att det var dax mens det fanns lite värdighet kvar för vår "Lady" som vi alltid kallade henne hemma..för Gilda har ju varit "boss" här hemma i alla sina dar sen hennes mor Lucy gått bort...ingen..ingen..har motsatt sig hennes auktoritet genom åren,,,lungt och värdigt så har hon varit "högsta hönset" vilket medfört att det alltid är lungt och fridfullt i kenneln...

  

Gilda föddes redan 16 Okt 1997 här och kom ur en kull på 7 valpar (pappa är champ. Cambremer Wellington och mamma Applejack´s Ticket To The Blue) och det var ur en frisk och fin kull..en av kullbröderna är C.L Famous Grouse som också gick i avel...

Själv var vår Lady mor till 4 kullar ...därav "Happy" C.L Unique Christal Flame som jag snart ska para igen och Happy är även mamma till vår Jade här hemma...

..Gilda var på sin första utställning redan som 4 månaders valp (SSRK/Gävle -98) och Charlotte Lindell var domare kommer jag ihåg och hon sade faktiskt redan då att ...vet du om att du har en helt enastående valp här och hon kommer garanterat att gå långt...ack så rätt hon hade (Gilda blev BIR-valp BIS 2då)

Gilda har förutom valpkullarna deltagit i över 70 utställningar..MASSVIS med CK och fick redan sitt första CERT på "Hund 2000" av Carole Coode och Bästa tik (med titeln Svensk Vinnare 2000) ..sedan blev hon ju Champion vid 10års ålder och ´fick en ny utställningskarriär när hon blev veteran med en massa BIR/veteran samt BIS placeringar,,har även varit BIR/veteran på Stora Stockholmutställningen 3 år i rad förut....Engelska domare ÄLSKADE henne...har sagt det förut men när hon var på Världsutställningen i Stockolm -08 så hann jag knappt in med Gilda i ringen förran den Engelska domaren helt spontant bara sa.. "lovely oooh so lovely bitch"  var helt betagen av Gilda och kunde inte för sitt liv tro att hon var så gammal då (över 11 år) men Gilda var alltid rolig att visa..så SHOWIG och glad och Full of confident..

Det var lite om en älskad vän genom åren och vilken fin familjehund hon varit..hela familjen har bara älskat henne helt villkorslöst...den enda tror jag av våra vovvar som aldrig behövt vidga sitt revir vilket medfört att Gilda alltid levt fritt och kommit och gått som hon behagat...sista tiden ville hon helst ligga i soffhörnet och hon visste att hela familjen bara ÄLSKADE henne och vad hon betytt för mig i avel går ej att beskriva....vilken flicka hon varit...en sådan här tik får man BARA en gång i livet och är så glad o stolt att jag fått uppleva så många lyckliga år med henne och nu lever båda hennes barnbarn Elias och Jade här hemma med oss..ska försöka komma över sorgen efter henne och se det fina att hon har lämnat efter sig dessa fina avkommor...båda var helt *förkrossade* av sorg när de insåg att Gilda ej kom hem mer...hängde bara med huvudena och ville ej leka utan såg i sina bäddar och såg lessna ut....det gick över sen när "Macy" kom hit och piggade upp dem..

Jaa...det här är det svåraste man har skrivit och har inte orkat skriva alls tidigare..tur i oturen att man åkte på semeter direkt efteråt så man kom bort...


Käraste Gilda....du betydde så mycket för mig..nu är du borta..men vi GLÖMMER DIG ALDRIG..tårar trillar på min kind nu men du var det finaste och bästa som kunnat hända i mitt liv....Vi delade våra liv ihop i så många år och ser tillbaka bara med glädje,...man kunde ju aldrig bli arg på dej heller då du alltid bara var en sån underbar glad liten tjej och hoppas och tror att du hade ett jättefint hundliv här hos oss i alla år ( enda gången man var sur på dej var när du kom från skogen och hade rullat dig i lera..då var man inte så glad)..du var alltid ÄLSKAD av  hela din familj..husses egen lilla Lady som slängde sig vid hans fötter varje kväll och ville bli kliad...

Hoppas att du har det bra och utan krämpor nu i hundhimmelen..

TACK för alla underbara år käraste Gilda.....kommer ALDRIG att glömma dej

     
ANNONS
 
Ingen bild

malin

15 januari 2011 18:48

Hej.
Mycket fint skrivet om Gilda, jobbigt att komma över men det går även om det inte känns så den första tiden efteråt.kram Malin

 
countrylooks

countrylooks

15 januari 2011 22:10

Hejsan Malin!!!
Ja.vet..men har fått koppla bort det helt när jag var i Thailand...nu kommer sorgen igen och du har ju haft kullbrossan "Molle" till Gilda och även Cash...så du vet ju hur det känns...tungt...men mina andra vovvar här hemma har tröstat mig. Livet går vidare och har BARA vackra tankar om Gilda att minnas.Kram på er

http://Leila

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jaxgård - Onsdag 24 april 20:55

Tänkte att man skulle ta ut valparna idag en stund... men.. vad händer... blåser halvstorm och mitt tält som var så krångligt att sätta upp har ramlat ihop som ett korthus... pust.... vi får se imorgon... idag har jag maskat av alla och gänget verkar...

Av Jaxgård - Tisdag 23 april 15:55

Idag har husse och jag jobbat med att göra iordningt valparnas uteplats   Det fattas bara lite leksaker och sköna underlägg...de kommer att älska att vara ute..har satt upp mitt utställningstält så de får lite skugga och vi har faktiskt rovfåglar o...

Av Jaxgård - Måndag 22 april 23:06

Här kommer lite bilder på våra sötnosar igen och alla verkar må toppenbra ... Här är min tvåbenta älskling ute och roar sig också Mitt älskade och enda barnbarn... Alicia såklart... Farmor hämtar dig hos dagmamman imorgon igen Vovvarna i hagen ...

Av Jaxgård - Söndag 21 april 13:40

Underbart väder ute och i valphagen råder det frid just nu... hela gänget är nytankade och efter lite lek sover de nu gott ett tag... Bäst att slappa lite i min HACIENDA före nästa måltid... Alla har åkt till Rommetravet och skulle också varit där ...

Av Jaxgård - Fredag 19 april 13:28

Idag har vi haft besök av Lunas husse o matte med son och barnbarn... Det blev fullt i valphagen av lyckliga barnbarn som fick gulla med de små... Här lite nya bilder och god fortsättning på Påsken.... ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ countrylooks labbar med Blogkeen
Följ countrylooks labbar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se